Мукачівські міліціонери взяли участь у Дні законності

На Мукачівщині у с.Ракошино відбувся День законності й правопорядку.

На зібрання селян були запрошені представники органів місцевого самоврядування, облавтодору, управління Держземагенства та правоохоронці.

Першим питанням, яке піднімалось громадськістю – робота дільничних інспекторів міліції. Як зауважив сільський голова Василь Коштура, роботою старшого дільничного Юрія Довгомелі, він і громадськість села цілком задоволені. Проте від імені селян голова селищної ради висловив пропозицію до керівництва правоохоронних органів області, щоб дільничних інспекторів міліції не залучали до добових чергувань. Адже робота сільських шерифів потребує постійно бути серед людей, перейматися їхніми справами, допомагати, врешті, просто відчувати себе у вирі подій, що трапляються на дільниці.

Також питання, яке вже тривалий час хвилює присутніх, це те, що роми, які проживають у сусідньому селі Домбоки, викошують траву на чужих земельних ділянках. Начальник сектору дільничних інспекторів міліції Володимир Круцан, до якого було адресовано ряд запитань, відповів, що він знає про цю та інші проблеми, які хвилюють селян. На сьогодні, вже вжито заходів і притягнуто до відповідальності двох осіб, які займались подібними протиправними справами.

Ряд запитань, які хвилюють жителів с.Ракошино, були апельовані начальникові відділення ДАІ Мукачівського міськвідділу Томашу Дулову. Найболючішим питанням для мешканців, які проживають вздовж траси державного значення «Київ-Чоп» – це проблема підвищеної аварійності та дорожньо-транспортного травматизму. Так само громадськість села турбує питання безпеки на дорозі їхніх дітей. У зв`язку з цим голова села звернувся до начальника ВДАІ міського відділу міліції з проханням вирішити питання щодо організації патрулювання і чергування працівників ДАІ в години «пік», а це з 07.30год по 09.00 год. з метою недопущення ДТП.

Подібні зустрічі, як стверджують представники місцевої районної влади, будуть постійними, адже під час «прямого» спілкування з селянами є можливість кожного громадянина уважно вислухати, допомогти або дати корисну пораду.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС