В Ужгороді затримали серійного крадія

Ужгородські міліціонери на «гарячому» впіймали місцевого жителя, який облюбував крадіжки від місцевих мешканців.

Забирав все, що погано лежало. На його рахунку близько семи крадіжок. Попався чолов’яга, коли намагався обчистити підвал 60-річного місцевого мешканця. Під час відпрацювання міста оперативники карного розшуку побачили, як низькорослий чоловік біля підїзду одного з будинків міста вантажить на старенький, обдертий, брудний дитячий візок акумуляторну батарею, два зарядні пристрої до неї та пустий сейф.

Підійшли ближче, побачили вже знайомого їм 27-річного раніше судимого чоловіка циганської народності. Попався він міліціонерам нещодавно за крадіжку 150 метрів чотирижильного мідного кабелю з новобудови. Чим завдав шкоди власникам будівлі на суму 3500 грн.

Наслідив він і в Ужгородському районі. З одного дворогосподарства в селі Баранинці, поцупив мобільний телефон «Samsung». За словами 40-річного потерпілого, в той день він порався по господарству, телефон залишив на лавочці в дворі. Каже, що він навіть не помітив, хто забрав мобільтник. Думав, що рідні вирішили над ним пожартувати. Однак згодом зрозумів, що це хибна думка.

Має злодій на рахунку і крадіжку з проникненням в гаражі місцевих мешканців. За допомогою лома відгинав металеві листи на гаражах. Проникав в середину, через бокову стінку або дах. За допомогою ліхтарика «вишукував» найцінніше та найдорожче брав те, на чому можна заробити… Таким чином обікрав два гаражі.

Ще з одного підвального приміщення поцупив мішок з металобрухтом та акумуляторну батарею. Обікрав навіть одну з майстерень Ужгорода. Зламавши навісний замок на дверях майстерні та викрав електрофлекс, електроточило, набір ключів, електродвигун, електродрель та 27 метрів кабелю.

Крадій розповів правоохоронцям, що тривалий час, ніде не працює. Піти на крадіжку, його штовхнула відсутність постійного заробітку для утримання родини, адже має двох мололітніх діток, яким щодня потрібна їжа… Однак, працювати не дуже хочеться…. Гроші заробляти, вирішив злочинним шляхом. До «заробітків» готувався заздалегідь. Вдень обирав «об’єкти» злочину, а дочекавшись сутінків, доводив свій злочинний намір до кінця.

Викрадав все, що потрапляло під руку. Приховавши сліди проникнення, крадій швидко зникав з місця злочину. Викрадені речі наступного ж дня, продавав на місцевих ринках. Легка нажива викликала у зловмисника відчуття ейфорії та безкарності, він вже не міг зупинитися. І жадібність його таки згубила

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС