На Закарпатті близько двохсот потенційних “контрактників”

В Ужгороді, на базі 15-го гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України відбулася презентація військової служби за контрактом.

 

Захід було організовано обласним військовим комісаріатом, Ужгородським районним і міським центрами зайнятості, за безпосередньої участі командування та військовослужбовців частини. Власне, до гірських піхотинців завітало близько двохсот потенційних «контрактників»: переважно молодих юнаків та дівчат, які навчаються у школах, професійно-технічних училищах, а також тих громадян, які є на обліку у районному та міському центрах зайнятості.

Впродовж ярмарку про військову службу за контрактом у Збройних Силах за контрактом присутнім розповідали військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Іван Васильцюн, його заступник з виховної роботи підполковник Петро Марко, начальник відділу комплектування і призову майор Юрій Величканич, директор Ужгородського міського центру зайнятості полковник у запасі Сергій Олексюк та директор Ужгородського районного центру зайнятості Віктор Ледида, заступник командира 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади з виховної роботи Євген Бондар.

– Такі заходи проводяться з метою популяризація військової служби за контрактом в Збройних Силах України, служби у військовому резерві, умов вступу у вищі військові навчальні заклади Міністерства оборони України та в рамках патріотичного виховання молоді, – розповів полковник Іван Васильцюн. – Ми не дарма нашу зустріч проводимо у військовій частині, таким чином ми хочемо, щоб кандидати побачили справжнє життя військових, поспілкувалися з тими, які вже проходять цей вид служби, почули розповіді та враження від військової служби. Вважаю, що такий вид професійної орієнтації молоді щодо вибору професії в сучасних соціально-економічних умовах є досить дієвим, – зазначив він.

Натомість, за словами командира позаштатного вербувального підрозділу майора Олександра Бовкуненка важливим в цій роботі є також й надання ґрунтовних консультацій усім бажаючим з питань проходження військової служби за контрактом безпосередньо на місці.

– Зазвичай ми безпосередньо відвідуємо центри зайнятості та проводимо інформування громадян, як кажуть – на місці. Однак, за можливості і ми запрошуємо потенційних військовослужбовців до себе в гості. Зрештою, ніхто краще не розповість про військову службу за тих, які кожного дня перебувають у постійній готовності до захисну нашої держави. Не дарма кажуть: «краще один раз побачити, ніж сто разів почути» – саме для цього, аби «помацати» військову службу, ми й розгортаємо навчальні місця. Цього разу ми показали умови проживання військовослужбовців самохідного артилерійського дивізіону, тренування військовослужбовців частини на гірському спортивному комплексі, зразки озброєння. І якщо завдяки цьому до нас приходитимуть нові військовослужбовців, то це означатиме, що наші зусилля чогось варті, – поділився майор Олександр Бовкуненко.

Загалом, військова частина, де командиром підполковник Олег Зима запропонувала усім охочим 158 вакантних посад, зокрема, інструктору з гірської підготовки платитимуть 2305 грн. на місяць, командиру відділення – 2268 грн, командиру гранатомету – 2275 грн. За більш детальною інформацією усім охочим необхідно звернутися до спеціалістів військкоматів або безпосередньо до офіцерів військової частини.

До речі, після завершення співбесід у фойє клубу 15 закарпатців зголосилося дізнатися більше інформації про умови підписання контракту з оборонним відомством.

Підполковник Віталій Іванов.

Фото О.Бовкуненка.

Регіональний медіацентр Міністерства оборони України (Львів)