Прокуратура Західного регіону засудила закарпатця за незаконну порубку лісу

16 вересня 2013 року Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області розглянув кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) щодо громадянина М., який у березні 2013 року у лісовому масиві Ужгородського військового лісництва без лісорубного квитка вчинив незаконну порубку дерев породи дуб.

Його дії спричинили шкоду державі на суму близько 30 000 гривень.

Призначаючи покарання за вчинення вищезазначеного злочину суд за пропозицією прокурора врахував, що громадянин М. у січні 2013 року був засуджений за вчинення злочинів, передбачених частинами 1, 2 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) до 5 років позбавлення волі та звільнений на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання із встановленням іспитового строку на 2 роки 6 місяців.

Суд погодився з пропозицією державного обвинувача та, на підставі ст. 71 КК України, приєднав частину невідбутого М. покарання за попереднім вироком.

Як повідомив перший заступник прокурора Західного регіону України Євген Парамонов, остаточне покарання, призначене судом, – позбавлення волі строком на 5 років 2 місяці з конфіскацією незаконно здобутого. Судом задоволено заявлений прокурором цивільний позов про відшкодування спричинених збитків на суму майже 30 тисяч гривень.

Громадянин М. був взятий під варту в залі суду.

Прес-служба прокуратури Західного регіону України