В Ужгороді стартував ІІ етап фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості “Ми — таланти твої, Закарпаття”

21 вересня у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості “ПАДІЮН” зібралися обдаровані діти з усієї області. Тут стартував ІІ етап фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості “Ми — таланти твої, Закарпаття”.

У конкурсі взяли участь понад 90 дітей з усіх районів Закарпаття. Юнаки та дівчата змагалися у двох вікових категоріях: 8–11 років та 12–15 років. Творчість учасників оцінювали у трьох конкурсних номінаціях: «Сучасний спів», «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-ужиткове мистецтво».

Організатором фестивалю став Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації. Це вже не перший такий масштабний захід, адже 2013 рік в Україні проголошено Роком дитячої творчості. Всі присутні на конкурсі стали свідками того, що наш край багатий талантами. «Ми сьогодні мали змогу побачити багатьох дітей, кожен з яких по-своєму талановитий. Стосовно вокальної частини конкурсу, то відрадним є те, що юні солісти здивували своєю виконавською майстерністю. Проте відчувається нестача кваліфікованих педагогів у районах, багато обдарованих діток не мають змоги повністю розвивати свій талант. Та попри це, всі члени журі були дуже приємно вражені виступами майже кожного з учасників», – ділиться враженнями голова журі, дпректор департамекнту Маріанна Кляп.

Серед членів журі на фестивалі був присутній і учасник шоу «Україна має талант -2» В’ячеслав Корсак. Співак теж відзначив, що учасники конкурсу – надзвичайно талановиті діти. «Хотілося б, звичайно, більше бачити хлопців, бо в основному вокалісти — це дівчатка. Я б побажав учасникам конкурсу побільше впевненості в собі, бо саме від цього великою мірою залежить успішний виступ», – додав В’ячеслав.

Вразили майстерністю учасники номінації «Образотворче мистецтво». Юні художники представили членам журі роботи на тему «Бабине літо». «Діти викристовують різні техніки малювання, працюють з гуашшю, аквареллю, пастеллю, добре обізнані з матеріалом. Загалом, є багато робіт, вартих уваги», — відзначили члени журі педагоги «ПАДІЮНу» Андрій Надь та Наталія Тесовська.

У третій номінації конкурсу – «Декоративно-ужиткове мистецтво» – діти відтворювали ту ж тему, що й юні художники. «бабине літо» визирало з робіт, виконаних із пластиліну, ниток та природних матеріалів. Юні учасники здивували членів журі різноманіттям декоративних технік. «Це і квілінг, і букінг, і тістопластика, декоративний розпис та кензан, бісер, – розповіла член журі педагог «ПАДІЮНу» Вікторія Синичка. – А головне, що діти вкладають у свої роботи часточку душі».

Імена переможців фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Ми – таланти твої, Закарпаття» будуть озвучені та нагороджені 3 жовтня на святковому гала-концерті, який відбудеться у глядацькій залі Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості “ПАДІЮН”.

Прес служба «ПАДІЮНу»