У монастирі с. Буківцьово освятили дерев’яну церкву з дзвіницею

22-го вересня керуючий Мукачівською єпархією УПЦ (МП) освятив престол та нову дерев’яну Свято-Троїцьку церкву с. Буківцьово, що на Великоберезнянщині.

Під перший монастирський храм владика Феодор освятив фундамент ще минулого року, а цього року будівництво церкви було завершено.

Велика кількість дітей, молоді та паломників в «наймолодшій» обителі єпархії, яка розташована високо в горах, зустрічали хлібом та сіллю свого архіпастиря. Після уставного чину освячення та Божественної літургії звершився хресний хід довкола церкви та дзвіниці, яка також була освячена.

Свято-Троїцький монастир, який розташований далеко від населених пунктів, є одним із «наймолодших» монастирів Мукачівської єпархії. Чотири роки тому в мальовничих Карпатських горах обитель була заснована, і за цей короткий період трудами духівника обителі ієромонаха Рафаїла та прихожанами були споруджені перші монастирські будівлі. Архієпископ Феодор побажав отцю Рафаїлу та насельницям допомоги Божої в несінні їхнього смиренного монашого подвигу.

В цей же день, поруч із монастирем, було відкрите цілюще джерело на честь святого праведного Симеона Богоприїмця.

Прес-служба Мукачівської єпархії УПЦ (МП)