На Ужгородщині біля кладовища виявили врізку у нафтопровід

У чергову частину Ужгородського райвідділу міліції надійшло повідомлення від начальника охорони об′єкта лінійної виробничо-диспетчерської станції «Дубриничі».

Заявник повідомив про те, що під час обходу труби нафтопроводу, що іде територією Закарпаття й належить фірмі з Росії, охоронці підприємства виявили в полі біля кладовища в с.Барвінок Ужгородського району самовільну врізку в трубу.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Як з′ясувалося, на глибині півтора метра в трубу був вварений шаровий кран із під′єднаним гумовим шлангом високого тиску довжиною півтори сотні метрів. Витоку нафтопродукту та загрози навколишньому середовищі немає.

На місці пригоди правоохоронці вилучили речові докази, розшук зловмисників триває. Дану подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.292 ч.1 Кримінального кодексу України (Пошкодження об′єктів магістральних нафтопроводів). Якщо зловмисників знайдуть, то їм загрожує великий штраф, виправні роботи, обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області