Ужгородець сів на рік за спричинення тілесних ушкоджень

На початку вересня, Ужгородський міськрайонний суд, за участі представника прокуратури міста Ужгорода, розглянув кримінальне провадження відносно 22-річного ужгородця обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Встановлено, що у лютому, молодик спровокував бійку з 30-річним чоловіком. Внаслідок, чого останній отримав закритий перелом ноги та розлад здоров’я на місяць. Однак, до судового засідання підсудний та потерпілий досягли угоди про примирення, яку суд затвердив. Таким чином, ужгородця визнано винним в умисному нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень та засуджено на один рік з іспитовим терміном.

Довідка:

ч. 1 статті 122 Кримінального кодексу України – умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров””я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода