На Закарпатті офіцера судитимуть за шахрайство і хабарі

Закарпатська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно командира мінометної батареї військової частини А1556 майора Ш. Він підозрюється у вчиненні згаданих кримінальних правопорушень.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно командира мінометної батареї механізованого батальйону на Закарпатті за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї), ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 358 (підроблення посвідчення), ч. 3 ст. 358 (підроблення посвідчення), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) та ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди)

Зокрема, встановлено, що офіцер, будучи військовою службовою особою, діяв з прямим умислом та метою особистого незаконного збагачення шляхом шахрайства, безпосереднього підроблення та використання завідомо підроблених офіційних документів. І заволодів чужими грошима. Він підробив доручення на отримання коштів начебто від імені військовослужбовців-контрактників Ф. та В.. Розмір неправомірної вигоди склав 8,2 тис грн.

Крім того, обвинувачений Ш., за створення для своїх підлеглих солдатів В. та К. бажаних для останніх умов проходження військової служби, повторно отримав від них незаконну грошову винагороду у розмірі більше 8 тис. грн.

Як повідомив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та при проведенні оперативно-розшукової діяльності – молодший радник юстиції Ігор Фуштей, 20 вересня 2013 року обвинувальний акт скеровано для розгляду до Мукачівського районного суду Закарпатської області.

Микола Гуцуляк, прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

http://zakarpattya.net.ua