В Ужгороді обговорять стан забезпечення прав національних меншин

1 жовтня 2013 року, о 13.30 в приміщенні Закарпатської облради відбудеться брифінг голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з приводу виїзного засідання Комітету на Закарпатті.

Основними питаннями порядку денного засідання будуть:

1. Стан забезпечення прав національних меншин у Закарпатській області.

2. Практика застосування законодавства України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, в західних прикордонних областях України.

Участь у виїзному засіданні Комітету візьмуть:

народні депутати України – члени Комітету Валерій Пацкан, Андрій Шевченко, Ганна Герман, Ірина Луценко, Іштван Гайдош, Богдан Бенюк, Мустафа Джемілєв, Василь Самойленко;

Заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.

Також запрошуються бути присутніми депутати Закарпатської обласної ради та Ужгородської міської ради, представники дипломатичних установ, центральних органів виконавчої влади України, зокрема міністерств культури, соціальної політики, освіти і науки, представники національно-культурних товариств, громадськості.

Програмою заходів також передбачено зустріч українських парламентарів-членів зазначеного Комітету з керівництвом Комітету національної єдності парламенту Угорщини. Під час зустрічі, серед іншого, будуть обговорюватися широке коло питань пов’язаних із забезпечення прав людини в Україні, що є одним з ключових критеріїв на шляху до підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, яке заплановано на 28 листопада 2013 року під час саміту Україна — ЄС.

Запрошуються представники усіх ЗМІ

ДОВІДКОВО: Виїзне засідання із зазначеної тематики проводиться, зокрема, з метою вивчення досвіду реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин.

На засіданні також планується обговорення питань стану, перспектив та проблем відновлення прав осіб переселених (депортованих) з території Закарпатської області за національною ознакою та обговорення практики застосування законодавства України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, в західних прикордонних областях України.

Закарпатська обласна організація партії “УДАР” Віталія Кличка