На Іршавщині у пожежі загинув чоловік

26 вересня о 07:56 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомили, що в селі Вільхівка на вулиці Виноградній Іршавського району горить літня кухня.

Приборкувати стихію поспішили бійці 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава. Під час гасіння пожежі (в одній з кімнат споруди) рятувальники виявили тіло 58-річного чоловіка власниці обійстя. На жаль, людина вже не потребувала жодної допомоги.

Згодом дружина розповіла, що загиблий, через непорозуміння в родині, з будинку перебрався жити в літню кухню, де полюбляв влаштовувати посиденьки з друзями. Напередодні ввечері у Михайла також були гості. Зранку, коли селянка вийшла у справах на подвір’я, то побачила, що з прибудови йде дим. Не гаючи часу, вона почала телефонувати на номер «101».

О 08:30 вогнеборці локалізували пожежу, а ще через 45 хвилин повністю її ліквідували. Вогнем були знищені: м’яке крісло, диван, стіл та стілець, а також пошкоджені перекриття, стіни вікна та двері літньої кухні, а також інші речі домашнього вжитку. Орієнтовний прямий збиток оцінюється у 4 тис. грн. Але матеріальні втрати для господині могли бути набагато відчутнішими, адже, через щільну забудову обійстя, існувала реальна загроза перекидання вогню на житловий будинок. На щастя власниці, вогнеборці зуміли вчасно зупинити стихію.

Остаточна причина пожежі встановлюється. Серед версій – найвірогіднішою фахівці вважають необережне поводження з вогнем під час паління невстановленої особи.

У ДСНС України у Закарпатській області