В Ужгороді святкували відразу три церковні ювілеї

Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове богослужіння з нагоди свята Воздвиження Хреста Господнього, а також святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, 1150-річчя місії святих рівноапостольних Кирила і Мефодія на Слов’янських землях та 1700-річчя від підписання Міланського едикту.

 

27 вересня на богослужіння у Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода зібралися тисячі вірян з усієї області. Серед духовенства були представники сусідньої Помісної Православної Церкви Чеських земель і Словакії.

Під час літургії владика звершив дві хіротонії. В сан священика був висвячений диякон Іоанн Монастир, а дияконом став заступник голови єпархіального Відділу у справах сім’ї та молоді з молодіжних питань – Олександр Онисько.

 

 

 

 

 

 

У своїй проповіді керуючий Мукачівською єпархією звернув увагу вірників на зміст крестоносіння та підкреслив велике значення для нас, християн третього тисячоліття, ювілейних подій, що трапилися в далекі часи зародження Християнства загалом і на Київській Русі зокрема.

http://www.m-eparchy.org.ua