Закарпатці взяли участь у розширеному засіданні Ради адвокатів України

Закарпаття на цьому засіданні представляли Олексій Фазекош, Петро Немеш та Василь Кошеля.

27 вересня 2013 року в м. Львові відбулося розширене засідання Ради адвокатів України, на якому було обговорено ряд важливих питань функціонування системи адвокатури як незалежного, самоврядного, професійного правозахисного інституту. Всього було розглянуто 15 питань, серед яких «Про діяльність Національної асоціації адвокатів України за період до 27 вересня 2013 року», «Про затвердження тексту Меморандуму щодо співпраці з МЮУ з питань надання безоплатної правової допомоги», «Про затвердження порядків та регламентів проведення регіональних конференцій адвокатів та щодо змін до установчих документів (доповідач Л.П. Ізовітова).

Були обговорені також актуальні питання адвокатського самоврядування, серед яких про стан справ щодо ведення Єдиного реєстру адвокатів України, про затвердження опису відзнак та нагород НААУ, про затвердження змін до порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, про створення комітетів при Раді адвокатів України, про розгляд звернень, що надійшли до НААУ за період до 27 вересня 2013 року, доповідачами по зазначених питаннях виступили Катерина Коваль, Ольга Дмитрієва, Валентин Гвоздій. В обговоренні всіх питань Порядку денного активну участь прийняли Закарпатці: Олексій Фазекош, Петро Немеш та Василь Кошеля.

Слід також зазначити, що серед інших питань було затверджено Порядок проведення та регламент конференції адвокатів Закарпатської області і квоти представництва – 1 делегат від 10 адвокатів, при цьому рішенням Ради адвокатів України всі члени органів адвокатського самоврядування Закарпаття, а саме Ради адвокатів, кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та ревізійної комісії Закарпатської області, кооптовані зі статусом делегатів регіональної конференції адвокатів з правом вирішального голосу на ній.

Прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпаття