На території НПП «Синевир» провели польові ентомологічні та екологічні дослідження

«Ужгородські ентомологічні читання» – традиційний форум дослідників комах регіону Українських Карпат.

Це щорічна наукова конференція з проблем загальної та прикладної ентомології і охорони природи Карпат, яка цьогоріч відбулася в тринадцятий раз. Організатори форуму – Ужгородський національний університет, біобаза УжНУ “Колочава”, Закарпатське відділення Українського ентомологічного товариства та Національний природний парк «Синевир».

Нацпарк «Синевир» взяв участь в «Ужгородських ентомологічних читаннях»

На конференції з доповідями виступили: перший заступник директора НПП «Синевир» Мирон Цюбик на тему: «Формування та особливості функціонування мірмекокомплексів в умовах верхнього гірського лісового поясу Українських Карпат» та заступник директора з науково-дослідної роботи, кандидат біологічних наук Юрій Тюх з доповіддю «Результати спостережень за стовбурними шкідниками ялинового лісу в НПП «Синевир».

Форум ентомологів проходив три дні – з 27 по 29 вересня – два з яких учасники перебували на території НПП «Синевир». На території національного парку ентомологи провели виїзне засідання, польові ентомологічні та екологічні дослідження, відвідали Центр реабілітації бурих ведмедів, озеро Синевир.

Провідні ентомологи разом із дирекцією НПП «Синевир» також провели нараду по плануванню досліджень і охорони ентомофауни Українських Карпат.

Марія Шетеля, фахівець зі звя’зків з громадськістю та ЗМІ НПП “Синевир”