В Ужгороді привітали освітян з їх святом

Вчора в обласному палаці дитячої та юнацької творчості «Падіюн» відбулися обласні урочистості з нагоди Дня вчителя. Освітян краю вітали голова облдержадміністрації Олександр Ледида та заступник голови обласної ради Андрій Сербайло.

24-тисячний педагогічний колектив області привітав заступник голови обласної ради Андрій Сербайло. Він зазначив, що закарпатська громада проявляє до освітян свою повагу і довіру, обираючи представників від освіти депутатами місцевих рад усіх рівнів. До обласної ради шостого скликання обрано 17 депутатів-освітян. Посадовець побажав, щоб освітяни отримували достойну зарплату, а рівень освіти наближувався до європейських стандартів.

«Це дійсно такий час, коли просто необхідно відкласти різні клопоти, справи, аби привітати вас, від усього серця подякувати за самовіддану працю, за ту велику любов і тепло ваших сердець, які свого часу відчув кожен із нас. Перед кожною людиною у свій час постає відповідальний період – вибір життєвого шляху. Ви обрали один із найважливіших, найвідповідальніших і найпочесніших – шлях учителя, працю на освітній ниві», – звернувся до вчителів Закарпаття заступник голови облради Андрій Сербайло.

Обласні депутати й надалі активно опікуватимуться освітньою галуззю, – запевнив Андрій Сербайло. Так, у 2013 році на реалізацію 11 регіональних освітніх програм обласна рада передбачила 25,8 млн. гривень.

За значний внесок в розвиток освіти, досягнення на ниві виховання підростаючого покоління, для кращого стимулювання педагогічної праці з 2008-го року в області рішенням депутатського корпусу обласної ради запроваджена педагогічна премія імені Августина Волошина. Цього року її отримали 21 лауреат.

Також на сцені були нагороджені переможці обласного конкурсу «Ми таланти, твої Закарпаття», який проходив у трьох номінаціях: «Сучасний спів», «Образотворче мистецтво», та «Декоративно-прикладне мистецтво».

Прес-служба Закарпатської облради