Мати думала, що дівчина зникла, а вона пила пиво

До перечинських правоохоронців у розпачі звернулася жителька Великоберезнянщини. Її дочка, учениця 10-го класу, пішла з дому ще три дні тому і до цих пір не повернулася.На щастя, втікачку в Ужгороді на території залізничного вокзалу побачили правоохоронці-лінійники і передали в райвідділ міліції. В райвідділі дівчина розповіла міліціонерам, що має 17-річну подругу, з якою давно дружить. Остання – учениця Великоберезнянського ліцею, сирота. Вона і запропонувала молодшій товаришці розважитися. Підлітки поїхали в обласний центр, де з банкомату старша зняла свою стипендію. За ці невеликі кошти вони поїли та попросили перехожого чоловіка купити їм пиво. Зі слів меншої втікачки, алкоголь вона не вживала. Пиво пила лише старша.

А тим часом, мати десятикласниці оббивала пороги сусідських хат та родичів у пошуках зниклої дочки, та й у ліцеї забили на сполох, коли їх учениця не з’явилася на пари. А діти без найменших докорів сумління гуляли собі в Ужгороді…

Тепер старшу втікачку притягнуто до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв, а матір меншої – до адміністративноївідповідальності за статею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей).

Мирослава ПЕКАР, Перечинський РВ УМВС