У Закарпатській ОДА відмовляються озвучувати прізвища «меценатів» реконструкції Народної

Посилаючись на п. 2 ст. 7 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», в Закарпатській облдержадміністрації вирішили не оприлюднювати прізвища осіб, які долучились до фінансування втілення проекту реконструкції площі Народної в Ужгороді.
Після поширення прес-службою Закарпатської ОДА коментарю «губернатора» Олександра Ледиди щодо реконструкції площі Народної і згадування в цьому контексті спонсорів і меценатів, які долучились до реалізації проекту, редакція Закарпаття онлайн поцікавилась, хто ж саме із відомих персон і які суми готовий «пожертвувати» для «закатування» площі в бетон і знищення пам’ятки архітектури. А відтак – надіслала на ім’я голови ОДА інформаційний запит із проханням повідомити, хто саме і з якими сумами долучився до фінансування проекту реконструкції.

Зі слів Олександра Ледиди, 70% коштів вартості реконструкції Народної – це «меценатські та спонсорські внески». Хоч на самому початку історії довкола площі йшлося про фінансування проекту з держбюджету і голова ОДА навіть збирався просити додаткові кошти у Кабміну, а затим з’явилась інформація про реалізацію проекту силами області, нині «губернатор» вже дякує за підтримку невідомим меценатам і спонсорам.

При цьому, хто саме підтримав «губернатора» у намаганнях змінити довершений вигляд Народної, в ОДА не оголошують. Кажуть, що без згоди згаданих осіб прізвища їх і суми перерахованих коштів, які є конфіденційною інформацією, не можуть бути оприлюднені.

Зате уточнюють, що кошти на реконструкцію Народної перераховуються безпосередньо виконавцю робіт, тобто, фермерському господарству «Перепілка».

Крім того, на прохання zakarpatpost.net з ОДА надіслали і копію проекту, за яким макє здійснюватись реконструкція Народної. Як виявилось, йдеться про другий варіант проекту авторства Володимира Павлея, а зовсім не про найперший. Хоч саме отой, перший проект із площею-“плацом” тримав у руках начальник будинкоуправління Володимир Білей, демонструючи його в ході спілкування з активістами на Народній рівно тиждень назад і розповідаючи про заплановану реконструкцію.

http://zakarpattya.net.ua