Міністру Клименку на Закарпатті підготували “підсадного” транзитника і гарного песика для картинки?

Чоловік, чиє новеньке авто якраз стояло у зоні митно-прикордонного контролю на КПП “Тиса”, коли там на “екскурсії” був міністр доходів і зборів Олександр Клименко, вразив журналістів дивною схожістю на самого міністра. Як уже повідомляв “7 Днів”, сьогодні, 4 жовтня, Клименко на Закарпатті перебував з робочим візитом.

Журналісти чекали Клименка на КПП “Тиса”. І коли після презентації Закарпатської митниці і власне “Тиси” всі рушили у зону контролю на в’їзді в Україну, міністр звернувся до водія, чиє авто знаходилося там у той час. Водій запевнив, що їздить через кордон іноді й двічі на тиждень, обслуговування на митниці чудове, все роблять швидко, і взагалі все чудово, побажань ніяких.

Відтак нещодавно призначений начальник Закарпатської митниці Сергій Харченко запропонував водієві: “Маєте можливість поставити міністру запитання”. Чоловік повів мову про довідки про сплату утилізаційного збору на машини, які треба зберігати тривалий час. Відтак запитав, чи не планує міністерство щось змінити, бо ж це не відповідає сучасним технологіям?

Олександр Клименко запевнив, що в міністерстві розуміють, що це, безумовно, незручно, тому обов’язково запровадять електронний реєстр, де будуть дані податківців, митників, ДАІ і відомості про будь-яку машину можна буде переглянути он-лайн. “Але ви повинні розуміти, на це потрібен час, і поки що потерпіти”, — резюмував міністр.

 

 

 

 

 

 

 

Схоже, цей “епізод” для преси було попередньо зрежисовано. За дивним збігом обставин саме вчора на прес-конференції в «Укрінформі» Клименко заявив, що довідка про сплату екологічного податку за утилізацію транспортних засобів незабаром буде переведена в електронну форму. “Ми вважаємо, що довідку про сплату утилізаційного збору цілком можна зробити електронним реєстром. Я обіцяю, що перехідний період, який потрібен для створення електронного реєстру, буде недовгим”, – сказав він.

Дивовижно, як «випадковий» водій на кордоні в Ужгороді влучив у самісіньке яблучко і допоміг пану міністру ще раз озвучити на камери і диктофони потрібний, поширений вчора месидж…

Так само, вочевидь, продуманим був й епізод із демонстрацією роботи службової собаки. Вівчарку два кола обвели довкола машини, в якій був гашиш, хоча вона уже на першому крузі зреагувала на водійські двері, де, зрештою, і “знайшли” пакет з білим порошком, — як запевнив прикордонник, — із гашишем.

Міністр підійшов і попросив песика подати лапу, а відтак похвалив його. “Картинка” для численних телевізійників і фотографів вийшла гарна і “людяна”…

7dniv.info