Святкували освітяни Хуста

У переддень свята, 4 жовтня, у місті над Тисою відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників освіти. Вчительство Хуста з їхнім професійним святом вітали голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, міський голова Володимир Кащук, перший заступник міського голови Михайло Рівіс, секретар ради Володимир Ерфан та начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Василь Мочарник.

Вітаючи півтисячний колектив освітян міста, Володимир Кащук зазначив, що професія вчителя – унікальна. «Подібної у світі немає. Кожен педагог своїм серцем і розумом формує завтрашню людину, суспільство, зрештою – усю цивілізацію. Письменник увічнюється у своїх творах, художник – у картинах, а справжній викладач – у думках і вчинках людей, яких він навчив. Завдяки вашій щоденній кропіткій просвітницькій роботі, педагогічній майстерності та досвіду збагачується інтелектуальний потенціал міста, краю, держави». Володимир Кащук відзначив, що нині розвиток освіти – є одним з пріоритетів міської влади. «Місто інвестує немалі кошти у проведення ремонтних робіт для покращення умов навчання та виховання підростаючого покоління. Щороку з міського бюджету 80 % усіх видатків – спрямовані саме на галузь освіти. Окрім бюджетних коштів, для ремонту закладів освіти залучаємо і грантові кошти. Ми намагаємось, наголосив міський голова, наскільки це фінансово можливо, робити все для створення комфортних умов для навчання та виховання підростаючого покоління. Однак, через брак фінансування, не завжди вдається реалізувати заплановане у повному обсязі і у заплановані терміни. Добре розумію – це не виправдання, проте ми і надалі по мірі можливостей, розв’язуватимемо ті наболілі проблеми, що стоять сьогодні на порядку денному у освітянській галузі міста. Це стосується і капітальних ремонтів і покращення матеріально-технічної бази усіх без винятку навчальних закладів міста», – наголосив Володимир Кащук.

«Від вашої важкої праці залежить майбутнє країни. Ви навчаєте не лише конкретної науки, ви вчите молоде покоління бути патріотами свого краю, своєї держави», – звернувся до вчителів міста голова Закарпатської обласної ради Іван Балога та висловив їм щиру вдячність за творчу, самовіддану подвижницьку працю, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, яке вони дарують своїм вихованцям.

Вже за традицією, у день свята, кращі педагоги міста були відзначені подяками. За значний внесок в розвиток освіти, досягнення на ниві виховання підростаючого покоління, низка освітян нагороджені обласними та міськими грамотами. Серед нагороджених грамотами Закарпатської ОДА: Надія Синьо, директор ЗОШ I-III ст.№5 та Сергій Герасименко, вчитель фізичної культури ЗОШ I-III ст.№2. Почесними грамотами Закарпатської обласної ради нагороджено: Любов Великошич, вчителя математики Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, Марію Матьолу, вчителя початкових класів Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. А.Волошина, Ольгу Роман, вчителя математики Хустської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, Оксану Ерфан, вчителя української мови та літератури Хустської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, Надію Чикалюк, вчителя історії та правознавства Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, Єву Кончанську, зав.ДНЗ №7 «Бджілка», Наталію Чекаліну, зав. ДНЗ №6 «Ластівочка», Тетяну Ільницьку, зав. ДНЗ №2 «Сонечко», Наталію Джумурат, головного бухгалтера централізованої бухгалтерії управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради та Марію Поштак, бухгалтера централізованої бухгалтерії управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради.

Прекрасним доповненням святу стали виступи вихованців освітніх закладів міста. Юні таланти радували піснями, танцями та декламуванням віршів. Дякували свої наставникам за їх високопрофесійний та самовідданий вчительський труд.

Хустська районна рада