Студенти УжНУ обговорили ЄС і Митний Союз

На факультеті суспільних наук УжНУ відбулися студентські дебати на тему «Геополітичний вибір України: Європейський Союз чи Митний Союз».

У дебатах взяли участь студенти-політологи ФСН та студенти-міжнародники Інституту економіки та міжнародних відносин. Метою залучення студентів різних спеціальностей було надання дебатам фахового характеру, а також налагодження нових форм співробітництва між цими підрозділами вишу, зокрема між студентськими спільнотами.

Учасники заходу представляли дві команди, кожна з яких відстоювала позицію про користь інтеграції України до того чи іншого співтовариства. Студенти аналізувати «плюси» та «мінуси» інтеграції України в трьох сферах: політичній, економічній та соціальній. Як відзначив доцент кафедри політології і державного управління Іван Стряпко, «метою проведення дебатів було надання можливості студентам отримати додаткові знання та практичні навички ведення дискусії, аргументації своєї позиції, вміння утримувати увагу аудиторії».

Аргументація та дискусія учасників дебатів викликала жваву реакцію в глядацької аудиторії, представлену студентами та викладачами з ФСН та Інституту світової економіки та міжнародних відносин.

Офіційний сайт УжНУ