На Закарпатті судитимуть військового командира за знищення державного майна

Вироком суду колишнього командира підрозділу військової частини на Закарпатті визнано винним у недбалому ставленні до військової служби наслідком чого стало знищення державного майна на суму понад 200 тис грн.

3 жовтня 2013 року Берегівський районний суд Закарпатської області в підготовчому судовому засіданні затвердив угоду Закарпатської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері про визнання винуватості капітана Б. за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 425 КК України.

Колишній командир автомобільної роти, будучи службовою особою, на яку покладались організаційно-розпорядчі функції, та матеріально-відповідальною особою, через халатне ставлення до своїх обов’язків і злочину недбалість, завдав збитки державі на понад 200 тис. грн. Як було встановлено в ході досудового розслідування, близько року часу військове майно зберігалось неналежним чином і, як наслідок, його тепер неможливо використовувати за цільовим призначенням.

Відтак, судом визначена міра покарання: у виді службового обмеження строком на 1 рік, з відрахуванням в дохід держави 10 % з його грошового забезпечення та стягнення з капітана Б. на користь держави заподіяних кримінальним правопорушенням збитки у розмірі 218 257 гривень.

Прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері