У “Синевирі” дітям показали екологічне кіно

У Національному природному парку «Синевир» за участі учнів Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1відбулася екологічна акція з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин. Природоохоронці провели учнівський семінар з екологічної етики та організовано вечір екологічного кіно, під час якого демонструвалися науково-популярні фільми про звірів.

Природоохоронці запросили місцевих школярів до єдиного в Україні і найбільшого у Європі Реабілітаційного центру бурих ведмедів. Цей заклад був створений у Національному природному парку «Синевир» в 2011 року за кошти Міністерства екології та природних ресурсів України і є прикладом гуманного ставлення до тварин. У центрі перебуває 11 ведмедів.

Раніше вони утримувалися у дуже поганих умовах, голодували, зазнавали знущань. Коли ж вони потрапили до Реабілітаційного центру бурих ведмедів, то відчутно змінилися, адже щедрий раціон, простора 12-гектарна територія, басейн для купання, медичне забезпечення позитивно вплинули на стан тварин. У цьому мали нагоду переконатися школярі, спостерігаючи за ведмедями у напіввільних умовах. З розповідей працівників Національного природного парку «Синевир» учні дізналися більше про життя бурих ведмедів у дикій природі і про особливості утримання їх у напіввільних умовах.

У рамках акції на базі візит-центру Національного природного парку «Синевир» проведено учнівський семінар з екологічної етики та організовано вечір екологічного кіно, під час якого демонструвалися науково-популярні фільми про звірів.

Екологічна акція з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин проводилася з метою привернути увагу молоді до сучасних проблем збереження диких видів, формувати гуманне ставлення до живих істот, сприяти утвердженню екологічного світогляду школярів.

НПП “Синевир”