В УжНУ починають працювати підготовчі курси для майбутніх студентів

З цієї суботи, 12 жовтня, починають працювати підготовчі курси для тих, хто планує наступного року вступати до Ужгородського національного університету чи інших вишів України.

З цього приводу ми поспілкувалися з Володимиром Міцою, завідувачем підготовчого відділення. «У нас будуть заняття з української мови та літератури, географії, історії України, англійської мови, математики та біології, – каже Володимир Михайлович. – Далі плануємо розширювати коло дисциплін, з яких майбутні вступники складатимуть ЗНО.

Вартість навчання на підготовчих курсах при УжНУ доволі невисока – 120 грн/місяць (це приблизно 4 грн/год). Якість підготовки через це абсолютно не страждає: тут працюють викладачі, доценти з багаторічним стажем роботи у виші, які вже протягом 5–7 років ведуть саме підготовчі курси.

Загальний обсяг навчання – 140 годин за рік. Нібито небагато, але, як порівняти зі, скажімо, шкільним навантаженням з фізики в 11-му класі виходить навіть на 35 годин більше. 60 % осіб тих, хто закінчив підготовчі курси в Ужгородському національному університеті, успішно вступає на бюджетні місця в нашому та інших вишах України. На 19 різних напрямків навчання курси забезпечують навіть додаткові бали при вступі – це рятує багатьох, адже на тих спеціальностях, де конкурс доволі високий, додаткові бали можуть відіграти вирішальну роль».

Підготовчі курси за різними напрямками навчання працюють у вихідні – суботу та неділю. Заяви на прийом можна подавати вже: вул. Університетська, 14, головний корпус УжНУ (4-й поверх), аудиторія 401-а.

Ірина Левіна, УжНУ