Буштинський міст, який будують сім років, обіцяють незабаром завершити

З огляду на аварійний стан діючого мосту, якому вже далеко за 70, і ремонтувати який немає сенсу, є сподівання, що новий міст якнайшвидше буде здано в експлуатацію.

У Тячівському районі триває будівництво мосту, яке розпочато ще у далекому 2006 – му році. За цей час роботи на цьому об’єкті то припинялись, то знову відновлювалися. Однак факт залишається фактом – завершити будівництво досі не вдалося, хоч на нього уже витрачено чимало коштів.

Як повідомив начальник дільниці Віталій Саска, на сьогодні на об’єкті задіяно 19 працівників та 8 одиниць спеціалізованої техніки ТзОВ ІБК «Трансміст» з Чернівецької області. За сприятливих умов та належного фінансування завершити роботи можна у найкоротші терміни – до кінця цього або початку наступного року. Залишилося забетонувати та заасфальтувати полотно, зробити тротуари, освітлення та поручні. Довжина нового мосту становить 169 метрів, ширина майже 12 метрів. За своєю пропускною спроможністю рух на ньому буде необмеженим. Для прикладу, по старому мосту щодень проїжджає близько 16 тисяч автомобілів.

Будівництво автомобільного мосту через р. Теребля в смт. Буштино на автомобільній дорозі державного значення Мукачево – Рогатин здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, розподіл яких затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Державного агентства автомобільних доріг України.

Згідно переліку об’єктів будівництва і ремонтів автомобільних доріг загального користування для завершення будівництва нового автомобільного мосту в Буштині у цьому році передбачено виділення 7,0 млн. гривень

Прес-служба Тячівської РДА