Міліція зайнялась закарпатцями, які забруднюють навколишнє середовище

«Якщо ми не можемо насолоджуватися природою, то ніколи не зможемо повноцінно жити.

А щоб природою можна було насолоджуватися, потрібно обов’язково піклуватися про неї. І це повинна робити кожна людина», – переконаний начальник міліції громадської безпеки Свалявського РВ УМВС підполковник Ярослав Лебович.

Нещодавно в селі Керецьки Свалявського району ст. дільничний інспектор міліції ст. лейтенант Василь Фізер, дільничний інспектор лейтенант Іван Богач та їх колеги проводили профілактику правопорушень, а саме недопущення забруднення села сміттям.

До адміністративної відповідальності було притягнуто трьох чоловік за ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів). Санкцією даної статті є накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Невиховані люди кидають сміття де попало. Таких людей, на жаль, багато. От село і виглядає брудним і засміченим. А от якщо кожна людина перестане жбурляти на асфальт недопалки, кидати на газони порожні упаковки, «ховати» в кущах пластикові пляшки, то в селі стане чисто. І не треба кивати один на одного та говорити: «А чому я? Нехай сусід дбає про чистоту!». Потрібно зробити своїм особистим правилом дотримання чистоти не тільки у себе вдома, але й у селі. Чистота нашого села залежить від совісті кожного його мешканця. Якщо кожен громадянин буде думати про екологію, то не буде в містах і селах сміття», – стверджує сільський голова Керецьок Михайло Маровді.

Вікторія Калабішка, Свалявський РВ УМВС