У Виноградові побував Посол Тиси. На велосипеді

У понеділок, 7 жовтня угорський екстремал, фахівець із навігації та виживання Гідвейгі-Уштош Пал прибув до Виноградова. Відомий закарпатцям як Посол Тиси, на цей раз спортсмен організував експедицію Центральною Азією слідами угорських дослідників. Загальна протяжність маршрута склала 18000 кілометрів, з яких 11000 Гідвейгі-Уштош Пал проїхав на екеспериментальному велосипеді.

— Це виснажлива експедиція, адже тривала близько 6 місяців. Ми побували у 14 країнах, серед яких навіть Іран, Туркменістан, Киргизстан, Сербія, Росія та інші, — розповів мандрівник. — Україна мені дуже сподобалася. Можу сказати, що за останній час ми помітили позитивні зміни як на прибережжі Тиси, так і у вашому місті Виноградові, і Закарпатті загалом.

Увесь маршрут екстремала-бігуна супроводжував спеціально обладнаний автомобіль, а також команда у складі ще 5-ти чоловік, один з яких родом із закарпатського Солотвина. Експедиція організована у честь історичної мандрівки угорських дослідників, які подолали десятки тисяч кілометрів для вивчення географічних, біологічних та інших особливостей Центральної Азії.

У Виноградові угорського екстремала Гідвейгі-Уштош Пала зустріли представники влади та Товариства угорської культури Закарпаття КМКС. Відтак спортсмен продовжив шлях до прикордонного пункту Вилок, щоб у Тісабечі офіційно завершити піврічну мандрівку Центральною Азією.

Голос Карпат