Як Міністр навчав ужгородських школярів

У відкритому уроці з екології в ужгородській школі №6 у п’ятницю, 11 жовтня, взяли участь Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков та голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

На початку навчального року ужгородська школа №6 отримала сучасне обладнання для впровадження експериментального проекту «Зелений клас». Тож, сьогодні учні школи мали нагоду продемонструвати свої знання у сфері екології. Так, учениця 11-го класу Анастасія Беца презентувала свій проект, що стосувався впливу діяльності Перечинського лісокомбінату на навколишнє середовище.

– Над проектом працювала я та ще дві дівчини-старшокласниці, загалом – 2 роки. Вони зараз уже навчаються у вищих навчальних закладах. Тож, завершувати довелося самій. У цьому допомагав мені мій керівник проекту, – розповіла Анастасія. – Під час дослідження ми з’ясовували, якими хворобами зазвичай хворіють робочі підприємства. Це захворювання органів дихання, очей. Варто відзначити, що від коли на підприємстві почали впроваджувати інноваційні технології, ситуація зі станом здоров’я працівників поліпшилася. Також ми дійшли висновку, що підприємству варто у виробництві використовувати вторинну сировину, застосовувати сучасні екологічні технології.

З твердженнями старшокласниці погодився і Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков:

– Природа – це те, що ми повинні охороняти спільно. Від цього залежить наше майбутнє. Адже у сучасному світі вплив людини, технологій, що використовуються на виробництві, на екологію – колосальний. Тому ми повинні робити все, щоб зменшити негативну складову цього фактору.

У свою чергу Олександр Ледида зауважив:

– Проведення подібних уроків – важливий фактор формування екологічної культури молодшого покоління. Вважаю, що ефективним був би метод викладання, коли самі учні-старшокласники мали б змогу ділитися знаннями з екології з молодшими учнями під час уроків. Адже діти часто охочіше дослухаються саме до своїх старших друзів.

Опісля відкритого уроку гості оглянули школу, зокрема клас, обласштований у рамках проекту «Відкритий світ».

Прес-центр ОДА