16-річний мукачівець обікрав знайому

Із заявою про крадіжку в Мукачівський міськвідділ міліції зателефонувала мешканка Мукачева, яка повідомила, що з її будинку невідома особа викрала одяг та гроші.На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що злодій, пошкодивши металопластикове вікно, проник до будинку, звідки виніс речі та гроші.

З метою встановлення можливих свідків події працівниками міліції було проведено подворові обходи, відпрацьовано низку осіб, які раніше вчиняли аналогічні злочини. В результаті оперативники сектору карного розшукувстановили та затримали особу, яка причетна до цього злочину.

Ним виявився 16-річний мукачівець, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Затриманий зізнався у вчинені крадіжки. Працівникам міліції він розповів, що з потерпілою він був знайомий. Тієї ночі він побачив, що вдома нікого нема і вирішив розбити віконне скло, заліз у помешкання, де скоїв крадіжку грошей та одягу господарів. В подальшому гроші використав для власних потреб, а речі продав за безцінь серед своїх знайомих.

– Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, — зазначив начальник кримінальної міліції Мукачева Іван Повханич.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС