Жителі села Довге перекрили трасу

Майже шість годин закарпатці блокували одразу три дороги обласного значення. Жителі села Довге, де сходяться шляхи до трьох районних центрів, перекрили трасу, вимагаючи негайного ремонту. Кілька сотень людей стали живим ланцюгом, а для певності ще й перегородили проїжджу частину власними мікроавтобусами.

У Довгому в кілометрових заторах із восьмої ранку стояли десятки автомобілів. Водії обурювалися: комусь треба на роботу, у когось – зривається рейс. Та щойно кермувальники дізнаються, що проїзд заблокований через ями на дорогах,то стають на бік пікетувальників.

Наприклад, у міцному й оснащеному кількома запасками позашляховику, їхали туристи з Литви. Машину підготували, бо чули про українське бездоріжжя. Але на таке жахіття, зізнаються, не розраховували. Селяни домовились, що пропускатимуть лише швидку допомогу і пожежні машини. То ж навіть рейсовому автобусу, що прямує до Ужгорода, не дають дороги.

Через резонанс до Довгого один за одним з’їхалися чиновники. Кажуть, що у пікеті немає потреби, бо дорогу почали ремонтувати.

Правоохоронці попередили незгодних, що за блокування дороги передбачена кримінальна відповідальність. Ті не відступали.

Кажуть, що перекрили не дорогу, а бездоріжжя, а про це в законі нічого не сказано. Читайте також: На Львівщині селяни перекрили дорогу заради її ремонту Утім, люди вважають, що аварійну ситуацію на дорозі створює не пікет, а ями. Про них писали в обласну адміністрацію, в облавтодор, але відповіді так і не дочекалися. Чому автошляхи в такому стані, і як використовували в регіоні дорожні кошти, тепер обіцяє перевірити прокуратура.

Наталя Зотова
http://tsn.ua