Активісти «Батьківщини» пікетували казначейства з вимогою віддати громадам гроші

11 жовтня перед Ужгородським Управлінням Державного Казначейства відбувся пікет. Як повідомила  очолила голова Ужгородської організації партії ВО «Батьківщина» Галина Козлова, люди намагались висловити свою стурбованість через блокування коштів місцевим бюджетам.

Проте, їх навіть намагались не допустити в приміщення! На прохання особисто вручити лист з вимогами голові Управління, пікетувальників все-таки допустили в приймальню. Виявилось, що окрім секретаря вручати заяву було нікому. Всупереч попереднім запевненням охорони, що до пікетувальників спуститься хтось із керівництва, ні голови, ні заступника на робочому місті не виявилось.

Такий же пікет відбувся в Мукачеві, де також на робочому місці не виявилося працівників казначейства була лише секретарка яка зареєструвала листа, і пікетувальники, за словами голови мукачівської організації партії ВО «Батьківщина» Олександра Перести, 40 хвилин  очікували на появу керівництва,  потім так і не дочекавшись зареєстрували звернення у секретарки .

В Ужгороді, зареєструвавши заяву в міському Управлінні та не отримавши відповіді на вимоги, пікетувальники вирушили до обласного Управління Державного Казначейства. В обласному Управлінні Державного Казначейства до людей спустилася заступник голови та спробувала пояснити ситуацію з блокуванням коштів, намагаючись зіслатись на брак коштів самого бюджету; зазначила, що їх вистачає тільки на найнеобхідніше, та що ми не пам’ятаємо як було в 90-ті роки, зараз  така сама ситуація.

Листа активістів було прийнято та зареєстровано, представниця запевнила, що відповідь буде надано у визначені законом терміни.

Також у більшості районів Закарпатської області представники Батьківщини звернулися до відповідних казначейств з вимогою переказати кошти, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

https://zakarpatpost.net