В Ужгороді виявили наркопритон

Під час комплексного відпрацювання Ужгорода оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міськвідділу міліції припинили діяльність наркопритону в одній з квартир на вулиці Минайській.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий за розбійний напад чоловік після звільнення надав свій будинок під наркоманський притон, а його знайомий зайнявся виготовленням зілля. В аптеках купував медпрепарати, з яких шляхом хімічної реакції в звичайних столових каструлях виділяв особливо небезпечний наркотичний засіб кодеїн.

Збували отруйний продукт там же, надаючи клієнтам все необхідне для їх згубної звички, а господар і сам не полюбляв «кайфонути». Отруту готували по 4-5 разів на день. Проте людині з вулиці в цей наркоманський рай було не потрапити.

Правоохоронці зацікавилися наркодилером, провели ряд оперативних заходів та задокументували чимало фактів виготовлення та збуту наркотичних засобів. На квартирі затримали чотирьох раніше судимих чоловіків, 30-річну жінку та її приятелів віком від 25 до 30 років, в самий розпал «вечірки»…

У присутності понятих міліціонери вилучили пристосування для виготовлення зілля із залишками наркотика та кілька готових порцій отрути.

Відносно наркоманів розпочато кримінальне провадження відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України, що стосуються організації, утримання місць для незаконного вживання, виготовлення наркотичних засобів. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Розслідування триває, з’ясовуються всі обставини події.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС