Нардепу Гайдошу не подобаються слова – «жид», «хохол» і «москаль»

Народний депутат України Іштван Гайдош вважає своєчасною розробку проекту постанови ВР про заборону мови ворожнечі та висловів, що принижують людську гідність.

Йдеться про образливі для різних національностей висловлювання та слова “жид”, “хохол”, “москаль” тощо.

Про це він заявив під час круглого столу «Морально-етичні проблеми законодавчого забезпечення міжнаціональної толерантності».

Зокрема, парламентар наголосив, що одним із головних напрямків внутрішньої політики держави є врегулювання сфери міжнаціональних відносин, забезпечення прав та свобод національних меншин та створення для них рівних умов та можливостей для участі у державотворчих процесах.

«Саме заборона дискримінації особи є головним у сучасній концепції прав людини та громадянина. В багатьох європейських державах давно прийняті відповідні закони. Однак наше законодавство у цій сфері є ще недосконалим і викликає нарікання», – сказав Іштван Гайдош.

Він вважає своєчасною розробку проекту постанови ВР про заборону мови ворожнечі та висловів, що принижують людську гідність.

«Це буде кроком вперед та наблизить наше законодавство до європейських норм та стандартів», – сказав народний депутат.

Іштван Гайдош сподівається, що підписання угоди про асоціацію із Європейським Союзом сприятиме приведенню законодавства України в сфері дискримінації, міжнаціональних відносин та забезпечення прав та свобод національних меншин до європейських стандартів, – повідомляє прес-служба народного депутата Іштвана Гайдоша.

http://zaholovok.com.ua