У Чумалеві замість будівництва дитячої площадки витратять кошти на розробку генплану

У зв’язку з прийняттям нового законодавства у сфері земельних відносин у багатьох сільських та селищних радах постала нагальна потреба – розробка генплану, як важливого нормативно-правового документа органу місцевого самоврядування.

Однак, поки що керівники місцевих рад зволікають з вирішенням даного питання. У Чумалівській же сільській раді зробили серйозний і відповідальний підхід.

– На одній із сесій ми обговорили норми чинного законодавства і ситуацію із землею у нашому селі, – розповідає сільський голова Чумалева Іван Михайлович Лях. – Стало зрозуміло, що не всі мешканці можуть узаконити свої землі, на що потрібен час і, звісно, гроші. Особливо за межами населеного пункту. Саме тому було прийнято рішення акумулювати місцеві кошти на розробку відповідної документації.

В результаті в чомусь обмежили розвиток інфраструктури населеного пункту, адже планували збудувати дитячу площадку, відремонтувати декілька вулиць та провести День села. Однак, на переконання голови, питання впорядкування земель на сьогодні важливіше за це. Адже рано чи пізно земля стане товаром. Тому не хочеться, щоб «прадідівські» наділи без відома мешканців купляли й продавали спритні ділки.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації