В Ужгородському ліцеї незаконно виплатили премій на понад 50 тисяч

Закарпатські держфінінспектори виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 125 тис. грн. під час ревізії фінансово-господарської діяльності Ужгородського професійного ліцею. Контрольний захід охоплював період з 01.07.2011р. по 30.06.2013р.

Причиною порушення стало недотримання вимог законодавства, яке регламентує оплату праці та преміювання працівників. Так, проводилися нарахування та виплата премій заступникам директора навчального закладу на підставі лише внутрішніх наказів без відповідних рішень вищого органу – Управління освіти і науки Закарпатської обласної ради. Таким чином було зайво нараховано і виплачено премій на суму 56 тис. грн., із порушеннями виплачувалася матеріальна допомога, а неправомірні відрахування єдиного соціального внеску склали 32 тис. грн. Також виявлено завищення вартості та обсягів виконаних ремонтних робіт.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи та Департамент освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області