В Ужгороді вже подбали про безпеку на водоймах взимку

На виконкомі прийняли рішення, яке передбачає ряд заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах міста в зимовий період.

Під час обговорення цього питання голова міста Віктор Погорєлов поцікавився, які саме заходи будуть вжиті для захисту дітей, jcrskmrb це питання буде відслідковуватися і контролюватися. Начальник відділу оборонної та мобілізаційної роботи Віктор Панасенко пояснив, що передбачається інформування населення, будуть встановлені інформаційні стенди про заборону купання, катання на відповідних водних об’єктах. В навчальних закладах міста проводитимуться уроки з правил поведінки на водних об’єктах в зимовий період.

Прокурор міста Іван Штефанюк наголосив, що батьки тих дітей, які порушують правила поводження на водних об’єктах міста, на котрих заборонено пересування та катання по льодовій поверхні, повинні нести відповідальність. Під час дискусії прийшли до висновку, що необхідно розробити процедуру, згідно якої муніципальна поліції може складати протоколи про адміністративну відповідальність на батьків, які не слідкують за своїми дітьми. Оскільки в першу чергу батьки відповідають за своїх дітей.

Прес-служба Ужгородського міськвиконкому