На Тячівщині привітали художників

Кожного року у другу неділю жовтня в Україні відзначають День художника. Цьогоріч митці прийматимуть вітання 13 жовтня. Напередодні відзначення професійного свята майстрів пензля на Тячівщині відбувся ряд заходів за організації відділу культури Тячівської райдержадміністрації.

Цього дня у малому залі Будинку культури, в якому наразі працює картинна галерея імені Шімона Голоші, відбулось засідання громадської організації «Митці Тячівщини». До неї входять викладачі образотворчого мистецтва освітніх закладів району та інші художники, які бачать сенс життя в тому, щоб створювати картини – чудові витвори мистецтва.

Найперше присутні обговорили план подальшої організації роботи художників Тячівщини, з метою примноження мистецького багатства району. Відтак начальник відділу культури Василь Гудак з приємністю відзначив, що когорта художників Тячівщини з кожним роком зростає і зміцнюється, ряди поповнюють, як досвідчені, так і юні митці. Він привітав талановиту аудиторію з їх професійним святом, побажав їм якнайбільше позитивних, світлих робіт, творчих успіхів, щастя, здоров’я та достатку. У свою чергу районна влада, на виконання завдань глави держави підтримуватиме й надалі митців Тячівщини. Відтак, Василь Гудак вручив подяки відділу культури окремим митцям, серед яких: Віктор Гуцул, Микола Деркач, Олена Мачока, Іван Салей та інші.

З нагоди відзначення Дня художника та з метою естетичного виховання молоді перед Будинком культури організована виставка робіт образотворчого мистецтва, якою могли насолодитись всі бажаючі. У виставці представлені роботи різних стилів: захоплюючі пейзажі Тячівщини, натюрморти, портрети.

Цього ж дня, в рамках року дитячої творчості, відбувся конкурс малюнку на асфальті «Світ очима дітей». Бачення світу в своїх малюнках втілювали учні освітніх закладів Тячева, Буштина, Тересви, Углі, Ганичів та інших населених пунктів району. Перемогла – дружба, тому грамотами та цінними подарунками, по завершенню конкурсу, нагороджено всіх учасників та їх наставників.

Не менш цікавим було створення колективного арт-малюнку «Долонька», в якому молодь взяла активну участь. Юнаки та дівчата з радісними усмішками залишали на спеціально підготованому стенді кольорові відбитки своїх долонь.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації