Від міліції і суду не втекли…

Розшук злочинців – відповідальний та важливий напрямок роботи, покладений на підрозділи карного розшуку.

Аби не дати можливості винуватій особі уникнути відповідальності, міліціонери зобовязанівчасно і грамотно вживати розшукових заходів. Перечинські оперативники за два дні розшукали дві особи, що переховувалися від суду та слідства.Жителька села Порошково, що на Перечинщині, ще зимою скоїла крадіжку мобільного телефону від односельця. Крадійка безперешкодно зайшла в будинок через вхідні двері, які необачливі господарі часто залишають відкритими, допоки пораються на подвір’ї. Побачила на тумбочці телефон і, не роздумуючи, викрала його. Ласій на чуже майно жінці було оголошено про підозру. За вчинене вона мала відповідати перед судом за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Таємне викраденя чужого майна». Але на судові засідання вона не з’являлася, тому, згідно відповідного рішення суду, міліція розпочала її пошуки. Завдячуючи професійним діям оперативників, днями жінку було знайдено та доставлено до суду.

А 45-річного жителя цього ж села, який переховувався від слідства за нанесення тілесних ушкоджень, перечинська міліція розшукала аж на Хмельниччині. Гарна співпраця між територіальними підрозділами органів внутрішніх справ дала позитивний результат: втікача повернуто додому за лічені дні. Чоловік пояснив, що через важке матеріальне становище мусив виїхати на заробітки в сусідню область. Як було насправді, правоохоронці наразі з’ясовують.

Загалом, зазначає начальник кримінальної міліції Анатолій Попадич, за 9 місяців цього року перечинська міліції розшукала 11 злочинців, що переховувалися від суду та слідства, 8 безвісно зниклих жителівПеречинського та Великоберезнянського районів, ідентифіковано 2 невпізнаних трупи.

Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС