Тепер ужгородські школярі знають, як поводитися з вогнем

Нагадати дітям правила безпеки, закріпити їх на практиці та запобігти нещасним випадкам із малечею ось що є основною метою проведення рятувальниками Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності.

Цього разу закарпатські рятувальники завітали в гості до учнів 1-4 класів ЗОШ № 3 міста, що над Ужем. Під час тематичного уроку під назвою «Веселка безпеки» наймолодші вихованці даного закладу дізнались від рятувальників багато цікавинок: як правильно поводити себе вдома та на вулиці, під час прогулянки в лісі чи зустрічі з дикими тваринами. Особливу увагу ДСНСники приділили правилам поведінки з вогнем.

Під час заходу працівники Навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності продемонстрували дітлахам навчальний відеофільм «Абетка безпеки» та розказали алгоритм дій правильної поведінки на випадок витоку газу в квартирі.

Наприкінці заходу на юних ужгородців чекав сюрприз – на подвір’я їхнього закладу приїхав справжній пожежний автомобіль. Ну а далі присутні не лише дізналися більше інформації про роботу рятувальників, а й мали змогу відчути себе справжніми вогнеборцями, приміряючи рятувальне спорядження та бойовий одяг.

Рятувальники показали за допомогою якої пожежно-рятувальної техніки і обладнання вони борються як із вогняною стихією, так і з іншими природними та техногенними катаклізмами. Дітлахи мали нагоду побачити на власні очі роботу пожежного автомобіля АППД-2, рятувального обладнання, а також ознайомитися з умовами несення служби ДСНСників.

Аналогічні зустрічі зі школярами області стали для рятувальників вже традиційними. Це й не випадково, адже набуті знання й навички безпечної поведінки підростаючого покоління в оточуючому середовищі, передусім, сприятимуть зменшенню дитячого травматизму. А, можливо, хтось із теперішньої дитячої аудиторії, дивлячись на вправність пожежників-рятувальників, у майбутньому захоче поповнити їхні лави, присвятивши життя боротьбі зі всілякими техногенними та природними негараздами.

У ДСНС України у Закарпатській області