«Говерла» перемогла «Волинь» з рахунком 1:0

Поєдинок у Луцьку мав дуже важливе значення для нашої команди, адже на нас, в наступному турі чекає інший виїзний поєдинок проти одеського «Чорноморця». Тож з «Волинню» потрібно було чіплятися за очки.

До цієї гри обидві команди, скориставшись паузою в чемпіонаті, провели спаринги – «Волинь» здолала вдома брестське «Динамо» (3:1), а «Говерла» на виїзді перемогла угорський «Дебрецен» – 1:0. За три дні до поєдинку  лучани ще встигли взяти участь у промо-акції, завітавши на одне з найбільших хлібопекарських підприємств регіону. Наша ж команда скрупульозно готувалася до цього поєдинку, розібравши гру суперника по крупинках.

Як наслідок, в ході матчу  наші хлопці ні в чому не поступалися  господарям поля. Навіть, не віддали супернику перевагу на другому поверсі, незважаючи на перевагу гравців «Волині» в зрості.

Через важке осіннє поле більша частина першого тайму пройшла в обопільній боротьбі без суттєвих загострень. Впродовж цього відрізку часу до активу господарів можна віднести удар Віталія Гошкодері, після хорошої передачі Бабатунде – надійно зіграв Олександр Надь  та удар Шумахера головою після виконання кутового. Говерляни ж в кінці першого тайму могли засмутити волинян, якби Савіч на 43-й хвилині реалізував вихід віч-на-віч та грамотно зіграв кіпер лучан, який скоротив кут обстрілу й заблокував удар македонського нападника нашої команди. На 45-й хвилині знову Душан вирвався на оперативний простріл й намагався віддати на партнера Нікулае, але захисник та воротар «Волині» зуміли перекрити небезпечну передачу.

В другому таймі погода взагалі зіпсувалася – полив холодний осінній дощ, який ще більше ускладнив гру. Перші кілька хвилин господарі домінували. А на 48-й ми ледь не забили, Леандро зі свого флангу вивіреною передачею на куті воротарського майданчика лучан відшукав Люльку, Сергій зумів пробити головою в оточенні двох захисників – м’яч в сантиметрах пролетів від стійки.  А через 5 хвилин Сергій через травму був змушений завершити поєдинок. Замість нього в гру досить вдало увійшов досвідчений румунський захисник Крістіан Орос, який провів більше тридцяти хвилин на полі відмінно.

Гострота від господарів сталася на 76-й хвилині. Буяльський сфолив на Сімініну, останній навісив на дальній кут воротарського, де перед захисником вискочив Міхель Бабатунде й пробив у верхній кут, на допомогу Надю прийшла стійка. Слід додати, що наш воротар у цьому поєдинку відіграв надійно, вселяючи впевненість у гру цілої команди.

А на 82-й хвилині поєдинку наступила розв’язка. Разван Кочіш протягнув м’яч по центру поля до штрафного суперника, відпасував на правий фланг на румунського нападника Маріуса Нікулае, той зблизився до лицевої лінії й прострілив у воротарський, де захисник «Волині» намагався винести м’яч але чи то наш Разван Кочіш йому завадив це зробити як слід чи в оборонця не вийшов удар, але він лише відкотив його на лінію карного майданчика, де в потрібному місці, і в потрібний час опинився наш Душан Савіч, який просто вколотив «смугастого» в сітку воріт своїх колишніх одноклубників.

Господарі намагалися відігратися, виконували багато стандартів, з яких найнебезпечнішим вийшов удар Еріка Бікфалві на 88-й хвилині, та завдяки вмілим діям захисників та воротаря, зберегли власні ворота на замку й здобули дуже важливу перемогу.

http://fcgoverla.uz.ua