Аварійний міст на Тячівщині і далі руйнується

Цей міст – єдиний засіб сполучення між двома населеними пунктами і його руйнація стане справжньою катастрофою для їхніх мешканців, особливо для лопухівчан, адже вони взагалі не зможуть виїхати з села.

У номері «Дружби» 59-62 за 18 травня 2013 року (стор. 7) була надрукована стаття про те, що міст, який сполучає два віддалені гірські населені пункти Усть-Чорну і Лопухово знаходиться у катастрофічному стані. Начальник філії «Тячівський райавтодор» Михайло Немеш у телефонній розмові з кореспондентом газети прокоментував цю ситуацію посиланням на брак коштів у бюджеті підприємства для повноцінного ремонту. Через деякий час вибоїну засипали камінням та щебенем, але зробили це місцеві мешканці. Такого ремонту виявилося недостатньо, і яма з’явилася знову, оскільки вона занадто глибока (міст фактично пробито наскрізь). Для її ліквідації необхідно спочатку встановити під поверхнею бетонну основу, а вже потім безпосередньо засипати вибоїну. За словами Усть-чорнянського селищного голови Петра Костяка, жителі селища самотужки з цим вже не впораються:

– Для серйозного ремонту необхідна допомога професіоналів і відповідна техніка. Цей міст – єдиний засіб сполучення між двома населеними пунктами і його руйнація стане справжньою катастрофою для їхніх мешканців, особливо для лопухівчан, адже вони взагалі не зможуть виїхати з села.

Наближення зимових холодів загострить проблему, якщо терміново не взятися за її вирішення. Вже зараз постійний рух транспорту щодня розширює вибоїну, адже об’їхати її майже неможливо особливо вантажівкам, а коли земля вкриється снігом і льодом, яма стане зовсім непомітною і тоді міст може просто впасти у річку. А це вже буде лихо районного масштабу і на його ліквідацію знадобляться колосальні кошти.

Олена Павлюк для Tyachiv.com.ua