За побиття приятеля ужгородцю світить 8 років в’язниці

Ужгородцю світить позбавлення волі строком до восьми років, за поранення та жорстоке побиття 21-річного приятеля.

На початку жовтня ужгородські міліціонери відкрили кримінальне провадження відносно 33-річного Михайла. Він підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

До міліції зателефонував черговий лікар Ужгородської міської клінічної лікарні і повідомив, що до них бригадою швидкої меддопомоги було доставлено 21-річного ужгородця в стані алкогольного сп’яніння, з численними тілесними ушкодженнями та з проникаючим пораненням живота в правій паховій ділянці. До лікарні відразу було направлено працівників міліції.

Однак з самим потерпілим, який перебував під дією медпрепаратів, поспілкуватись не вийшло. Тож правоохоронці вирішили розпитати маму хлопця, яка викликала швидку допомогу. Жінка повідомила, що її син повернувся додому близько 05:30 год. на таксі, в стані сильного алкогольного сп’яніння, з явними тілесними ушкодженнями. Побачивши стан сина, відразу викликала швидку допомогу. Хто саме спричинив тілесні ушкодження сину та де саме він був, жінка не знала. Проведеними заходами правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який скоїв дане правопорушення. На досудовому слідстві затриманий в скоєному повністю зізнався та розповів про все детально.

Напередодні, засиділися з потерпілим допізна в одному з барів міста, а коли поверталися, то між ними виникла сварка, що переросла в бійку. Як пояснив затриманий, він чітко не пам’ятає подальших подій через затьмарену алкоголем пам’ять, однак коли в руках опинилася зброя, яку носив при собі, то вистрелив приятелю в живіт. Усвідомивши, що накоїв, зупинив таксі, посадив потерпілого до автівки та відправив додому.

Потерпілий знаходиться на лікуванні в Ужгородській міській клінічній лікарні, його життю ніщо не загрожує. Пневматичну гвинтівку марки «Hatsan» у правопорушника вилучено, проводиться експертиза. Відносно стрілка, відкрито кримінальне провадження. На даний час правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України та визначається міра запобіжного заходу. P.S. На жаль більшість злочинів, які відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких, вчиняються особами у стані алкогольного сп’яніння. Спиртні напої стимулюють агресивність та сприяють виникненню негативних емоцій. От і виходить, що найдрібніша суперечка на ґрунті миттєво виниклих неприязних відносин, яку на тверезий розум можна було б легко владнати, призводить до вчинення злочину, заподіянню шкоди майну чи здоров’ю людини.

Очевидно, дія алкоголю посилює розбіжності у поглядах, а затуманений розум перестає контролювати вчинки, що призводить до страхітливих наслідків і саме в цей момент чомусь під руки потрапляють речі, які згодом стають знаряддям скоєння злочину. Кажуть, що злочини вчиняє горілка, проте відповідати за них доводиться людині, яка нею зловживає. Тож, піднімаючи чергову чарку, слід замислитись за наслідки.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС