На Мукачівщині затримали двох жінок, що обікрали пенсіонерок на 36 тисяч

Мукачівські правоохоронці затримали двох жінок, які винайшли новий спосіб обкрадання пенсіонерів. Протягом двох днів, жінки-односельчанки збагатились на майже 36 тис. гривень, викравши всі заощадження стареньких за довгі роки.

Сьогодні існує багато видів крадіжок, шахрайств і з кожним днем, на жаль, їх різновиди поширюються. Зловмисники вигадують все нові й нові способи швидкого збагачення. Так, двоє безробітних односельчанок, наперед змовившись, вирішили підкріпити своє матеріальне становище у незаконний спосіб.

Нещодавно до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції одна за одною почали надходити заяви від пенсіонерів про зникнення їхніх заощаджень. Відтак, перше повідомлення надійшло від 90-річної жінки, яка пояснила, що двоє жінок віком близько 35-40 років під приводом продажу домашнього молока зайшли до її квартири. Так як жінці молоко не знадобилось, невідомі попросили розміняти 500 – гривневу купюру. Довірлива пенсіонерка хотіла допомогти мукачівкам, однак у неї із заощаджень були такі самі дві 500 – гривневі купюри. Жінки подякували і пішли. Лише через деякий час власниця квартири помітила загадкове зникнення своїх грошей.

Подібний випадок вже через кілька днів трапився ще з однією жінкою похилого віку. До 83-річної пенсіонерки із пропозицією так само продати молоко підійшли ці ж дві панянки, – розповідають оперативники карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції. Доки жінка намагалась розміняти великі купюри, спритні жінки дібрались до заощаджень пенсіонерів. Так, за кілька хвилин «липкі» на руки жінки викрали всі заощадження пенсіонерів, а це близько 35 тис.грн.

Наразі обидва факти внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», – повідомив начальник сектору карного розшуку Ярослав Товкан. Також керівник карного розшуку розповів, що тільки завдяки злагодженим діям оперативників, зловмисниць вдалось затримати і зупинити, доки їхніми жертвами не стало ще більше довірливих пенсіонерів.

Правоохоронці Мукачева ще раз нагадують:

Не впускайте у своє житло сторонніх людей!

Не довіряйте незнайомим, що пропонують допомогу! Втратите більше!

Про підозрілих осіб терміново повідомляйте до міліції за номером «102», або звертайтеся до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС