Пиятика до добра не веде

За водіння без документів та в стані алкогольного сп’яніння 34-річний водій автомобіля «Jeep Grand Cherokee» сплатить штрафи, а його 42-річна захисниця, ймовірно, сяде за грати.

Співробітники відділення державтоінспекції Ужгородського міськвідділу міліції несли службу по вулиці Гранітній. Увагу наряду ДАІ близько 22:35 привернув автомобіль «Jeep Grand Cherokee» з словацькими номерами.

Вимогу працівників ДАІ про зупинку водій автівки не виконав, навпаки, авто промчало повз інспекторів, при цьому збільшуючи швидкість. Інспектори ДАІ, увімкнувши сирену та проблискові маячки, розпочали переслідування правопорушника. Невдовзі міліціонери зупинили втікача на вулиці Лелекача. На прохання правоохоронців пред’явити документи на право керування транспортним засобом, водій відмовився їх надати. Тож, оскільки у салоні був відчутний запах алкоголю, працівники ДАІ запропонували йому пройти алкотест або проїхати на освідчення в лікарню.

Однак водій знову категорично відмовився і почав нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців. На захист водія із салону іномарки вийшла жінка-пасажирка, котра поводилась агресивно. Жінка, явно перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, стала нецензурно ображати міліціонерів, хапала їх за форму, намагалась нанести їм тілесні ушкодження, а в подальшому пішла додому, взяла великий кухонний ніж і пошкодила ним переднє колесо на службовому автомобілі міліціонерів. Пробивши одне, хуліганка намагалась порізати й решту коліс, проте їй вчасно перешкодили це зробити.

До речі, у джипі перебували ще двоє чоловіків, один з них «готовий» власник автівки та п’яний чоловік захисниці. Як з’ясувалося згодом, вони всією компанією випивали в одному з барів міста, а потім нетверезий водій сів за кермо джипу приятеля і вирішив всіх розвести по домівках. Після чого 34-річного водія джипу було доставлено до медзакладу для проведення аналізу щодо вмісту алкоголю в крові. Відповідно із висновком медиків водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Відносно порушника Правил дорожнього руху були складені адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», за статтею 122-2 «Невиконання водіями вимог про зупинку» та за частиною 1 статті 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки», які тягнуть за собою відповідальності в порядку чинного законодавства. Крім цього, автомобіль правопорушника поставлено на штрафмайданчик.

Відносно войовничої приятельки водія слідчим відділом ужгородської міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). Наразі правопорушниці оголошено про підозру у скоєнні даного злочину та визначається міра запобіжного заходу.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС