Закарпатцям боргують понад 8 мільйонів

У середу, 23 жовтня, під головуванням заступника очільника краю Івана Качура відбулася селекторна нарада з керівниками районів та міст стосовно погашення заборгованості з виплати заробітної плати та до Пенсійного фонду.

За оперативними даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів за станом на 21 жовтня 2013 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях, установах області становить 8377,8 тис. грн., порівняно з 1 вересня 2013 року зменшилася на 333,3 тис. грн., або 3,8%. Борг економічно активних підприємств станом на 21 жовтня 2013 року становить 2752,0 тис. грн. і порівняно до попереднього місяця зменшився на 290,3 тис. грн., або 9,5%.

На сьогодні повністю відсутня заборгованість із виплати заробітної плати у Іршавському, Міжгірському, Перечинському, Свалявському, Тячівському, Ужгородському та Хустському районах.

– Звертаю увагу всіх керівників районів та міст на необхідність постійного контролю над ситуацією. Відсутність заборгованості не привід для послаблення уваги до питання – треба постійно стежити за діяльністю підприємств регіону, щоб не виникали нові борги, – відзначив Іван Качур.

Також учасники обговорили поточну ситуацію з погашення боргів до Пенсійного фонду. Так, за звітними даними на 01 жовтня 2013 року така заборгованість становить 39217,2 тис. грн. У порівняні до 01.09.2013 року спостерігається зменшення боргу на 851,9 тис. грн.

Найбільші суми до Пенсійного фонду, – 64% від загального боргу, – заборгували платники Ужгорода, Чопа, Мукачева, Тячівського та Берегівського районів.

За підсумками засідання визначено можливі шляхи та строки погашення існуючої заборгованості.

Прес-центр ОДА