Наркопритон у бабусиній квартирі

Нещодавно співробітники сектору боротьби із незаконним обігом наркотиків Берегівського районного відділу внутрішніх справ, спільно з працівниками секторів карного розшуку та дільничних інспекторів міліції вказаного правоохоронного підрозділу, викрили осіб, які влаштували наркопритон в одному з елітних спальних районів міста.

Приблизно о 17.00 год. до чергової частини Берегівського районного відділу міліції зателефонувала особа із скаргами на сусідів, з квартири яких занадто голосно лунала музика та, відповідно, заважала відпочивати після робочого дня. Оперативний черговий скерував слідчо-оперативну групу за вказаною адресою з метою припинити гуляння веселої компанії або, принаймні, збавити децибели граючої музики.

Вхідні до квартири двері співробітникам міліції відчинив молодий 23-річний чоловік на ім’я Максим. У правоохоронців з перших секунд спілкування з Максимом виникли підозри, що останній перебуває у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння, але запаху спиртних напоїв не відчувалося. На прохання правоохоронців надати згоду на огляд помешкання Максим відповідав незрозуміло та, м’яко кажучи, неадекватно.

Як вияснилося в подальшому, квартира належала бабусі дебошира, яка працювала по змінно в одному з готельних комплексів Берегова. Господарка відразу прийшла на прохання працівників міліції та письмово надала згоду на огляд власного помешкання. Під час проведення огляду у квартирі були присутні ще дві особи, це ровесник Максима громадянин на ім’я Дмитро та неповнолітній Станіслав, усі мешканці міста Берегова.

У кухні на столі було виявлено, а потім і вилучено, відро, наповнене водою, в якому перебував дволітровий пластиковий флакон з фольгою на горловині, так званий «бульбулятор», а точніше, саморобний пристрій для вживання наркотичної речовини марихуани. Окрім того, також на столі було виявлено паперовий згорток, у якому перебувала суха подрібнена речовина зеленого кольору рослинного походження, зовні схожа на марихуану, в кількості біля 5-ти грам.

Вказана речовина – це те що залишилося від банкету друзів, які влаштували для себе свято в квартирі бабусі. Усі учасники гулянки потрапили, за допомогою правоохоронців, до Берегівської районної лікарні для проходження освідчення на наявність у молодих організмах наркотичних речовин.

Цей факт внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчими Берегівського районного відділу та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.317 Кримінального кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою), що карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Віталій Михайлов, Берегівський РВ УМВС