На державному підприємстві знайшли порушень на понад 300 тисяч гривень

Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Великолазівський» виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів у сумі 332 тис. грн.

Так, підприємством недоотримано доходів на суму 100 тис. грн. Зокрема, реалізація продукції за заниженими цінами призвела до збитків на 70 тис грн.

Окрім того, незаконні операції з державними коштами та державним майном призвели до втрат на суму 232 тис. грн. Порушення існуючих норм при видачі з каси підприємства готівки для придбання дизпалива спричинили збитки на 34,5 тис. грн. Усупереч вимогам законодавства двом фізичним особам надавалась фінансова допомога на суму 25 тис. грн.

Виявлені також порушення, пов’язані з відчуженням державного майна та списанням основних фондів. Такі заходи проводилося без згоди або дозволу суб’єкта управління майном – Міністерства аграрної політики і продовольства України. До того ж, не здійснювалася незалежна оцінка, а продаж відбувався без проведення аукціону.

У ході ревізії усунуто фінансових втрат на 59 тис. грн.

За допущені порушення трьох посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи Закарпатської області.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області