Закарпатець ледь не спалив власне обійстя

25 жовтня в Сваляві на вулиці Лесі Українки горіла надвірна споруда, частину якої господар використовував як майстерню, а в іншій тримав худобу.

Повідомлення про це надійшло до місцевих вогнеборців об 11:00 від самого власника. До прибуття рятувальників чоловік намагався власними силами приборкати стихію. На жаль, бажаного результату це не дало.

Вже через 15 хвилин, після виклику, рятувальники локалізували пожежу. Ще через 15 хвилин її повністю ліквідували. На місці події працювали бійці першого та другого відділень 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Свалява. Бійці служби «101» зуміли не лише відвоювати у стихії від знищення надвірну споруду, а й врятували від загибелі свиню, винісши її з осередку пожежі.

Збитки, заподіяні вогнем, встановлюються. Вогнем було знищено покрівлю площею 4 м. кв.

Причиною загорання стало необережне поводження з вогнем самого ж потерпілого. За словами чоловіка, працюючи в майстерні він неодноразово обігрівався, розпалюючи солому у маленькій печі. Таке нехтування правилами пожежної безпеки не рідко стає причиною пожеж осінньо-зимового періоду.

Травмованих та загиблих на пожежі не було.

У ДСНС України у Закарпатській області