Міліція перевіряє, чи ходять діти до школи

В селі Копашнево у рейді взяли участь дільничний інспектор міліції Іван Ворон, оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Віталій Кучерявий, начальник відділу служби у справах дітей Хустської РДА Любов Вайнраух із головними спеціалістами цього ж відділу, а також представники місцевих засобів масової інформації.

Першими, куди завітали перевіряючі, була Копашнівської загальноосвітня школа. Разом із директором школи Василем Хлантою було перевірено явку учнів 9-11-х класів, здійснено перевірку стану виховної роботи в школі. Також під час уроків перевірили довколишні кафе-бари щодо реалізації там спиртних напоїв та тютюнових виробів дітям. Було обстежено умови проживання дітей, які виховуються в сім′ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Перевіряючі також взяли участь у проведенні батьківських зборів, вивчали систему роботи педагогів із учнями, які перебувають на внутрішкільному обліку як такі, що схильні до правопорушень і часто без поважних причин пропускають заняття, та їхніми батьками. Також в ході операції «Урок» було проведено індивідуальні профілактичні бесіди та роз’яснювально-просвітницьку роботу серед учнів.

Батьки учнів, які ухиляються від відвідування занять, будуть притягнуті до адмінвідповідальності за ст.184 (Ухилення батьків від виконання батьківських обов’язків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає попередження або штраф від 17 до 51 гривні.

Підсумки відпрацювання села було підведено на засідання виконкому Копашнівської сільської ради.

Агнеса Куртяк з Хустського МВ УМВС