Рятувальники вчили школярів, як поводитися з вибухівкою

Минуло вже 68 років з того часу як відлунали останні постріли Другої світової війни. Але і сьогодні громадяни України продовжують знаходити вибухонебезпечні «відлуння війни». Закарпатська область також «багата» на такі небезпечні знахідки, які залишилися в місцях, де за часів війни були сховища, проходили бої; або ж нагадає про себе оборонна лінія Арпада.

Дуже часто боєприпаси знаходять діти, але, на жаль, не завжди вони усвідомлюють, яку небезпеку приховує в собі той, чи інший підозрілий предмет, знайдений на узліссі чи просто на території власного обійстя.

Саме для того, щоб наше підростаюче покоління знало, як поводити себе під час виявлення різного роду боєприпасів рятувальники, в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», провели урок безпеки в ЗОШ № 3 міста Ужгород. Подібні заходи спрямовані на те, щоб донести до школярів основні правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, аби навчити дітей розрізняти та безпечно поводитись із такими знахідками.

Під час зустрічі рятувальники продемонстрували учням фільм та розповіли про будні справжніх піротехніків Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області. Фахівці ДСНС поінформували дітлахів про різновиди боєприпасів – повідали, яку небезпеку приховує у собі кожен з них. Задля наглядності розповідь доповнювалась наочною демонстрацією вибухонебезпечних пристроїв. А насамкінець уроку рятувальники дозволили дітям приміряти піротехнічне спорядження та потримати в руках справжні міни та снаряди, що були виявлені та знешкоджені групою піротехнічних робіт на території області.

У ДСНС України у Закарпатській області