Виноградівські школярі матимуть канікули

У понеділок, 28 жовтня близько трьох сотень школярів прийшли на центральну площу Виноградова, аби висловити своє невдоволення рішенням влади перенести осінні канікули, – повідомляє “Голос Карпат”.

Школярі організувалися через соціальні мережі. Створили групу Вконтакте і вирішили захищати своє право на канікули мітингом перед Білим домом.

— Ми навіть через сайт міської ради надіслали повідомлення про намір організувати мітинг. Зауважили, що будемо дотримуватися правопорядку і попросили того ж від влади, — розповів один з учасників мітингу. — Планували, що треба буде стояти хоч пару годин.

На центральній площі з 8-ої години ранку зібралося близько трьохсот дітей. В основному, це школярі з восьмої, першої, четвертої шкіл, Виноградіської гімназії, а також з Олешницької ЗОШ. Чи хтось допоміг молоді так організовано зібратися без явного організатора, не відомо. Проте більшість учасників були впевнено налаштовані, адже знали, що в Мукачеві канікули не відміняли.

Через 40 хвилин після початку мирного школярського мітингу начальник Виноградівського відділу освіти Василь Белень під аплодисменти і схвальні вигуки повідомив, що і на Виноградівщині осіннім канікулам бути.

Порядок під час самоорганізованого молодіжного мітингу забезпечував один правоохоронець.